functieveranderingsbeleid

Functieveranderingsbeleid

 

Wilt u agrarische gebouwen slopen en bouwrechten verkopen? Of wilt u sloopmeters inzetten? Elke gemeente heeft hiervoor een beleid: het functieveranderingsbeleid. U krijgt dan van de gemeente toestemming om, onder voorwaarden, uw grond te gebruiken voor nieuwbouw van een woning of een type ander bedrijfspand. U kunt de sloopmeters ook verkopen. Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de lokale regels. Struikhoeve adviseert u graag. Neem geen risico en vraag om advies!

 

Wat is het functieveranderingsbeleid? 

Het functieveranderingsbeleid heeft tot doel om het agrarisch landschap mooi te houden. Zo’n beleid is nuttig omdat steeds meer agrariërs stoppen met hun bedrijfsvoering. Wat doe je dan ben je grond? Wat mag je erop bouwen, en wat vooral niet? En stel dat ik mijn sloopmeters verkoop aan een projectontwikkelaar, een vastgoedondernemer of een particulier. Waar moet ik dan rekening mee houden? De precieze regels staan in het functieveranderingsbeleid van uw gemeente. Het functieveranderingsbeleid heet ook wel ‘Rood voor Rood’ of ‘Ruimte voor Ruimte-regeling’. 

 

Let op de lokale regels 

Wilt u sloopmeters verkopen of kopen? De beleidskaders voor het verkopen of kopen van sloopmeters kunnen per gemeente verschillen. Zo is het in steeds meer gemeenten mogelijk om een nieuwe woning of een nieuw bedrijfspand te bouwen, een bestaande woning te vergroten of een bedrijfsuitbreiding te realiseren. De gemeente kijkt daarbij naar de kwaliteit van het buitengebied.

 

Advies over de beste aanpak 

Wilt u zeker weten dat u uw plannen kunt uitvoeren, binnen de beleidskaders van de gemeente? 

Dan kunt u vertrouwen op de experts van Struikhoeve. Wij hebben alle kennis van de lokale markt en van het functieveranderingsbeleid van uw gemeente. Op basis van uw situatie adviseren we u over de beste aanpak die u het meeste resultaat oplevert. Binnen de regels. Dát geeft rust en vertrouwen. 

 

Profiteer van onze lokale expertise 

Wilt u zekerheid over de verkoop of aankoop van sloopmeters? Neem geen onverantwoorde risico’s en profiteer van de lokale expertise van Struikhoeve. Vul het formulier hieronder in en we nemen contact met u op. Dit verplicht u natuurlijk tot niets.


 

Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy statement.

Addy Ruitenbeek

 

specialist struikhoeve.nl