Maatwerkoplossingen voor stoppende agrariers

 

09-06-2015

 

Het actualiteitenblad "Verhaal Veluwe" (editie Ede), publiceerde in het september nummer een interview met DBL Architecten en Struikhoeve Advies BV.

 

Het artikel schets de verwachting dat alleen al in de gemeente Ede er tot 2030 minimaal 468.000 m2 aan agrarische stalruimte en schuren leeg komt te staan. Dit is gebaseerd op verschillende onderzoeken door het instituut Alterra uit Wageningen.  Gebiedscooperatie O-gen stelt dat de tendens landelijk is, vooral in Barneveld en Ede is de leegstand bijzonder hoog.

In het artikel wordt aandacht geschonken aan de samenwerking tussen DBL en Struikhoeve Advies.  Addy Ruitenbeek van Struikhoeve BV stipt het belang aan van de waarde van de sloopmeters voor de stoppende boeren. Het is vaak een stukje pensioen voor hen. Verder wordt met de opbrengst ervan de sloop mede mogelijk gemaakt. Het is dus van belang de sloopmeters breed te kunnen inzetten voor diverse doeleinden. Hiermee kan de waarde van de sloopmeters op peil blijven. In goede samenwerking met DBL probeert Addy Ruitenbeek deze sloopmeters door diverse maatwerkoplossingen een plaats te geven. Dit kan dan zijn in de vorm van het realiseren van bouwkavels of de inzet ten van deze sloopmeters voor legalisatiedoeleinden.

Verder geeft het artikel aan, hoe de bemiddeling van deze slooprechten door Struikhoeve in zijn werk gaat aangaande de koop en verkoop.


Via de website www.sloopmeters.nl vindt de verkoop plaats op een transparante wijze.

Tot slot geeft het arikel de Mevrouw Vreugdenhil (Wethouder Buitengebied Ede) in het artikel een reactie op het interview met de heren Dirksen, Van Leerdam en Ruitenbeek.

Bron: Lees het oorspronkelijk bericht
Editie Otterlo
September nummer, pagina 17